Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ζάντες για smart

επιμηκυνση πεους με χειρουργικη επεμβαση
ακτοπλοικα συρος αθηνα

Το παναραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, σαουδαραβικής ιδιοκτησίας, al-Arabiya al-Hadath, μετέδωσε, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, ότι απετράπη σχέδιο δολοφονίας εναντίον του λιβανέζου πρωθυπουργού στη Βηρυτό, πριν από μερικές ημέρες. Την ίδια ώρα και ο ίδιος είχε ανακοινώσει μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος ότι φοβάται για τη ζωή του.


περιφερειακη ενοτητα μυτιληνης

μπροκολο με ροκφορ και κρεμα γαλακτος

εκπαιδευση των νεων στην αρχαια αθηνα

βιντεο για βαψιμο ματιων

«Εκείνοι που σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό Χαρίρι, απενεργοποίησαν τα παρατηρητήρια τη στιγμή που περνούσε η αυτοκινητοπομπή του», μετέδωσε το Arabiya επικαλούμενο την ίδια πηγή.


Ο Χαρίρι μετέβη την Παρασκευή στη Σαουδική Αραβία και μια ημέρα μετά, ανακοίνωσε την παραίτησή του καταδικάζοντας τους γειτονικούς εχθρούς του Ριάντ, το Ιράν και την Χεζμπολάχ, ενώ μίλησε και για σχέδιο δολοφονίας του.


2017 10 09T173010Z 42501316 RC16ABB40080 RTRMADP 3 LEBANON POLITICS ECONOMY


REUTERS/Mohamed Azakir


«Ζούμε σε ένα κλίμα παρεμφερές με την ατμόσφαιρα που επικρατούσε πριν από την δολοφονία του μάρτυρα Ραφίκ αλ-Χαρίρι», είπε αναφερόμενος στον πατέρα του. «Έχω αντιληφθεί το κρυφό σχέδιο κατά της ζωής μου».


Στη βιντεοσκοπημένη ανακοίνωση της παραίτησής του, που μεταδόθηκε από το Ριάντ, ο Χαρίρι είπε ότι το Ιράν «χάνει από την ανάμειξή του στις υποθέσεις του αραβικού κόσμου» και τόνισε ότι ο Λίβανος θα «υψώσει το ανάστημά του, όπως έκανε και στο παρελθόν» και θα «κόψει τα χέρια που δόλια απλώνονται πάνω του».


Το γραφείο του προέδρου του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, ανακοίνωσε με τη σειρά του, ότι ο πρωθυπουργός του τηλεφώνησε "από κάπου εκτός Λιβάνου" για να του ανακοινώσει την παραίτησή του από την πρωθυπουργία και ότι ο Αούν αναμένει την επιστροφή του Χαρίρι ώστε να «ενημερωθεί για τις συνθήκες αυτής».


2017 10 09T175133Z 1879502092 RC1E7484E340 RTRMADP 3 LEBANON POLITICS ECONOMY


REUTERS/Mohamed Azakir


Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, δήλωσε στο Reuters πως η οικονομία του Λιβάνου και το νόμισμά του δεν κινδυνεύουν. «Δεν υπάρχει κίνδυνος για την οικονομία ή την λίρα», είπε ο Αλί Χασάν Χαλίλ. Σημειώνεται πως η παραίτηση του Χαρίρι ανατρέπει την κυβέρνηση συνασπισμού η οποία συγκεντρώνει σχεδόν όλα τα μεγάλα κόμματα της χώρας.


Φόβους για αντιδράσεις εκφράζει η Τεχεράνη


Ανακοίνωση εξέδωσε το Ιράν, εκφράζοντας τους φόβους της ότι ίσως υπάρξουν αντιδράσεις και ένταση.


«Η επανάληψη από τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό του Λιβάνου των μη ρεαλιστικών και ανυπόστατων κατηγοριών των σιονιστών, των Σαουδαράβων και των Αμερικανών κατά του Ιράν αποτελεί ένδειξη ότι η παραίτηση αυτή είναι ένα νέο σενάριο για την πρόκληση εντάσεων στον Λίβανο και στην περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά το ιρανικό υπουργείου Εξωτερικών και ο εκπρόσωπός του, Μπαχράμ Κασεμί.


«Αλλά πιστεύουμε ότι ο ανθεκτικός λαός του Λιβάνου θα περάσει εύκολα από αυτό το στάδιο», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.


2017 10 28T170841Z 485770085 RC12EFD97AE0 RTRMADP 3 CYPRUS LEBANON


REUTERS/Yiannis Kourtoglou


«Ο Λίβανος είναι πολύ αδύναμος για να αντέξει τις επιπτώσεις από την παραίτηση»


Ο Λίβανος είναι πολύ αδύναμος για να αντέξει τις επιπτώσεις από την παραίτηση αυτή και δεν είναι σε θέση να αντιταχθεί στο Ιράν, δήλωσε ο ηγέτης των Δρούζων του Λιβάνου, Ουαλίντ Τζουμπλάτ.


Η παραίτηση του Χαρίρι κινδυνεύει να βυθίσει τον Λίβανο στη θρησκευτική βία μεταξύ των Λιβανέζων σουνιτών και των σιιτών μουσουλμάνων. «Ανησυχώ για την οικονομία, φυσικά, και ανησυχώ και για την πολιτική. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πολεμήσουμε τους Ιρανούς από τον Λίβανο», είπε ο Τζουμπλάτ στο Reuters. Ο ίδιος, πρότεινε τον συμβιβασμό με την Χεζμπολάχ στον Λίβανο μέχρι οι συνθήκες στην περιοχή να επιτρέψουν τον διάλογο Σαουδικής Αραβίας-Ιράν.


«Ο Λίβανος έχει αρκετά προβλήματα. Είναι πολύ αδύναμος για μια τέτοια παραίτηση γιατί θα έχει έναν υπερβολικά αρνητικό αντίκτυπο», συνέχισε ο Τζουμπλάτ, ένας από τους λιβανέζους πολιτικούς με την μεγαλύτερη επιρροή. Ο ίδιος χαρακτήρισε "ακατανόητη" την παραίτηση.


Οι Δρούζοι αποτελούν μια σημαντική μειονότητα στο πολιτικό σύστημα του Λιβάνου και ο Τζουμπλάτ έχει πολλές φορές παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή στην πολιτική της χώρας του.



μπλοκ τιτλοσ κτησησ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου